Wandelen Marokko

Algemene informatie over de routes

 

De hier beschreven routes zijn voorbeelden om je een idee van de mogelijkheden te geven. De reizen kunnen aan je wensen worden aangepast. Het toevoegen van een paar dagen Marrakech of Essaouira (mooie kustplaats) is eenvoudig te regelen.

 

Tijdens de trektochten overnacht je in eenvoudige gîtes, Berberhuizen of in een tent. Muildieren die schijnbaar moeiteloos over de smalle bergpaadjes lopen, dragen de bagage. In het dagelijkse leven gebruiken de Berbers ze om levensbehoeften (eten maar ook bouwmaterialen) te vervoeren. In de Sahara vervoeren kamelen de bagage.

 

Het zijn allemaal avontuurlijke reizen en dat betekent dat de omstandigheden het soms noodzakelijk maken de reis aan te passen. Bovendien is Marokko - en dat is ook de charme - niet zo'n strak georganiseerd land als Nederland. Het reizen in Marokko vraagt dan ook een flexibele instelling.

 

Voor de gemiddelde wandelaar
Als je gewend bent flinke (dag)wandelingen te maken en als het nodig is, wat extra doorzettingsvermogen hebt, dan zijn voor jou de volgende wandelingen prima te doen.

- Vallée des Roses
- Vallée Heureuse
- Sahara
- Jebel Sarhro

Voor de ervaren bergwandelaar
Voor de volgende tochten is het fijn als je al ervaring hebt met het wandelen op hoogte. Bij deze tochten wordt er stevig geklommen en gedaald. Een aantal dagen zelfs meer dan 1000 m.

- Irhil M'Goun
- Toubkal, korte route of lange route

 

Wandelen vanuit het guesthouse in Imlil of Maison Zitoun in Ourika
Als je een bezoek aan Marrakech wilt combineren met een paar dagen wandelen of kennismaken met de Berbercultuur, dan is het guesthouse in Imlil of Maison Zitoun in Ourika een goed startpunt. Ook voor de niet ervaren wandelaar.

 

Met kinderen reizen?
Onze reizen zijn echt maatwerk. Dat betekent dat het programma wordt aangepast, zodat het voor kinderen leuk is en blijft. Er is dan meer ruimte voor spel en ontspanning en er gaat een extra muilezel mee voor als het lopen te zwaar wordt. Ook kan er in Marrakech een middag in het zwembad worden opgenomen in het programma. Reizen met kinderen in Marokko is heel goed te doen.

 


 

 

Stichting Wandelen Marokko | tel.: 06 59248792 | info@wandelenmarokko.nl | KvK-nummer: 52094065