Wandelen Marokko

Vallée Heureuse

 

De vallei ligt ongeveer 5-6 uur rijden van Marrakech op ongeveer 2000 m hoogte en ligt omsloten door de hoge bergen van de Atlas. De Ighil M’Goun van 4068 meter hoog is de een na hoogste berg van Marokko.

 

De route voert langs Berberdorpjes en akkertjes waar o.a. gerst, groenten zoals mais verbouwd worden. Je slaapt elke nacht in een gîte. De gîtes zijn voorzien van matrasjes, dekens en kussens maar je kunt ook een zelf-opblazend matje en je eigen slaapzak meenemen. De hoogteverschillen die je overbrugt zijn niet meer dan 500 m stijgen en 500 m dalen per dag.

 

De beste tijd om deze route te lopen is mei tot oktober. Overdag is het meestal heerlijk zonnig en ongeveer 20/25 C en ’s nachts aangenaam fris voor een goede nachtrust. In het najaar kun je genieten van de appels of walnoten die je direct van de boom af aangeboden worden.   

 

Dag 1:
Transfer van vliegveld naar Riad in Marrakech.
Dag 2:
Transfer naar Agouti in de vallei Aït Bougmez. Ongeveer 5-6 uur met de auto exclusief stops.

Dag 3:
De eerste wandeldag naar het mooie plaatsje Aït Imi met de vele watermolens. Ongeveer 5 uur lopen.
Dag 4:
Vandaag lopen door de vallei van R’bat. Ongeveer 4 uur lopen.

Dag 5:
Een beetje klimmen en dalen naar Zawyat Oulmsi. Ongeveer 6 uur lopen.
Dag 6:
Via de velden en de stroompjes, waar de vrouwen de was doen, naar Ikhf-n-Ighir. Na ongeveer 5 uur lopen wordt je warm onthaald met koekjes , thee en een heerlijke maaltijd door de familie die de gîte beheert.

Dag 7:
Via de Cascades D’Ouzoud terug naar Marrakech.

Dag 8:
Een dag om op eigen gelegenheid Marrakech te verkennen.
Dag 9:
Transfer naar vliegveld in Marrakech.

 

Indicatie van de kosten

Bij 2 personen: 790,-- p.p.

Bij 4 personen: 630,-- p.p.

Bij 6 personen: 580,-- p.p.

 

Hierbij zijn inbegrepen:

Alle tranfers. Alle overnachtingen (waarvan 3 overnachtingen in eenvoudig maar schoon Riad met zwembad). Alle maaltijden (m.u.v. lunch op dag 8). Begeleiding van de gids en kok en muletier voor bagagevervoer.

Niet inbegrepen:

Vliegticket (zelf regelen), verzekeringen en kosten voor flessen water en eigen uitgaven, fooi voor gids, kok en muletiers.

 


 

 

 

Stichting Wandelen Marokko | tel.: 06 59248792 | info@wandelenmarokko.nl | KvK-nummer: 52094065