Wandelen Marokko

Toubkal 8 dagen

 

Parc National Toubkal ligt ten zuiden van Marrakech. Met toppen van 3000 m en hoger een uitdaging voor de ervaren bergwandelaar. Er is hieronder een korte route beschreven en op de volgende pagina een route van 12 dagen. Je overbrugt bij deze twee routes meermalen meer dan 1000 m hoogteverschil per dag. Op grote hoogte kan er in de zomer nog sneeuw liggen en dan zijn de benodigde stijgijzers beschikbaar.

De beste periode om deze route te lopen is maart tot en met november.

 

Dag 1:
Transfer van het vliegveld naar een Riad in Marrakech.

Dag 2
Vervoer naar Vallée d’Ourika (30 km van Marrakech). Een prachtig groen gebied met olijf- en sinaasappelbomen en mooi zicht op het Atlasgebergte. Een bezoek aan de Cascade behoort tot de mogelijkheden. Je loopt, geleidelijk stijgend, in ongeveer 5 uur naar Timizi op 2000 m. Slapen in een gîte.

Dag 3:
Een pittige dag waarin je ongeveer 1200 m stijgt naar Tizi Taccheddirt (3172 m) en dan weer afdalen naar ongeveer 2300 m. Ongeveer 6 uur lopen en je slaapt in een gîte.

Dag 4:
Een dagje dalen door een mooi dal naar Aremd, de thuisbasis van Mohamed. Je slaapt bij hem thuis. Aremd ligt op 1930 m. Je kan Toubkal zien vanaf het dak van het huis.

Dag 5:
Een pittige klimdag naar Refuge Neltner op 3200 m. Hier wordt de hele dag de tijd voor genomen.

Dag 6:
Vroeg op want de Toubkal wordt beklommen. Je klimt in ongeveer 3 uur naar boven (tot 4167 m) en vervolgens daal je in ongeveer 5 uur weer naar Aremd op 1930 m. Er is de mogelijkheid om lekker bij te komen in de Hammam van Aremd na deze zware dag.

Dag 7
Nog een kort stukje afdalen naar Imlil (1740 m)en van daaruit vervoer naar de Riad in Marrakech.

Dag 8:
Transfer naar het vliegveld in Marrakech.


Indicatie van de kosten

Bij 2 personen: 640,-- p.p.

Bij 4 personen: 550,-- p.p.

Bij 6 personen: 490,-- p.p.

 

Hierbij zijn inbegrepen:

Alle tranfers. Alle overnachtingen (waarvan 2 overnachtingen in eenvoudig schoon Riad met zwembad). Alle maaltijden. Begeleiding van de gids en kok en muletier voor bagagevervoer.

Niet inbegrepen:

Vliegticket (zelf regelen), verzekeringen en kosten voor flessen water en eigen uitgaven, fooi voor gids, kok en muletiers.

 


 

 

Stichting Wandelen Marokko | tel.: 06 59248792 | info@wandelenmarokko.nl | KvK-nummer: 52094065