Wandelen Marokko

Toubkal 12 dagen

 

Een pittige tocht voor de ervaren bergwandelaar. De meeste nachten van deze tocht slaap je in een tent.


Dag 1:

Transfer van vliegveld naar een Riad in Marrakech of direct naar een guesthouse in Imlil, afhankelijk van de tijd van aankomst op het vliegveld.

Dag 2:           

Transfer naar Imi Oughlad (ongeveer 1300 m) waar de muildieren klaar staan om opgeladen te worden en de trektocht begint. Er wordt vandaag in ongeveer 4 uur gelopen via Tizi n’Tacht (bijna 2000 m) en vervolgens afdalend naar een mooi plekje waar je in een tent slaapt.

Dag 3:

Via Cascade Tamsoult naar Azib Tamsoult op 2450 m. Een tocht van ongeveer 5 uur.

Dag 4:

Langzaam maar zeker kom je op grotere hoogte en wordt de omgeving ruiger. Je slaapt bij de Refuge Neltner op 3200 m hoogte in de tent. Het is ongeveer 7 uur lopen.

Dag 5:

Vroeg op want de Toubkal wordt beklommen. Je klimt in ongeveer 3 uur naar boven (tot 4167 m) en vervolgens daal je in ongeveer 3 uur weer af naar de Refuge Neltner.

Dag 6:

Vandaag een top over van Tizi n’Ouanoums (3663 m) naar het prachtige Lac d’ Ifni (ongeveer 2300 m) waar je een frisse duik kan nemen. Slapen in tent met prachtige bergen rondom je. Het is ongeveer 7 lopen.

Dag 7:

Een kortere dag (4 uur lopen) met bijna alleen maar dalen. Je slaapt in een gîte in Amsouzart (1740 m) met een heerlijke warme douche.

Dag 8:

Een klimdag via Tizi n’Ourai (ongeveer 3100 m) naar Azib Likemt (2450 m). Ongeveer 6 uur lopen. Je slaapt weer in een tent.

Dag 9:

Via een gorge naar ongeveer 2800 m, Azib Tifni in ongeveer 5 uur. Slapen in een tent.

Dag 10:

De laatste klim naar Tizi n’ Tagharat (3442 m) en dan afdalen naar Aremd (1930 m) de woonplaats van Mohamed waar je bij hem thuis slaapt. Het huis is mooi gelegen tussen de appelbomen, wat verder van het dorp af. Je kunt naar de Hammam in het dorp: een aanrader.

Dag 11:

Een korte wandeling naar Imlil, het bergdorp en vertrekpunt van veel wandelingen in het Parc National Toubkal. Laat je verleiden tot het kopen van een souvenier maar ding ook gerust af, het hoort bij het spel. Transfer naar Riad in Marrakech.

Dag 12:

Transfer naar het vliegveld in Marrakech.


Indicatie van de kosten

Bij 2 personen: 790,-- p.p.

Bij 4 personen: 620,-- p.p.

Bij 6 personen: 560,-- p.p.

 

Hierbij zijn inbegrepen:

Alle tranfers. Alle overnachtingen (waarvan 2 overnachtingen in eenvoudig schoon Riad met zwembad). Alle maaltijden. Begeleiding van de gids en kok en muletier voor bagagevervoer.

Niet inbegrepen:

Vliegticket (zelf regelen), verzekeringen en kosten voor flessen water en eigen uitgaven, fooi voor gids, kok en muletiers.

 


 

 

Stichting Wandelen Marokko | tel.: 06 59248792 | info@wandelenmarokko.nl | KvK-nummer: 52094065