Wandelen Marokko

Sahara


Zoek je de ruimte, stilte, het slapen onder een met sterren bezaaide hemel dan is deze korte tocht door de Sahara wat voor je. De route er naar toe is al de moeite waard. Via Tizi-n-Tichka (2260 m) met zicht op de witte toppen van de Hoge Atlas afdalend naar Quarzazate, waar je een heerlijke lunch wacht. Het landschap wordt alsmaar droger totdat je opeens door de Vallée du Draa rijdt, een zeer vruchtbaar gebied. Dat zie je ook direct aan de vele palmoases.
 

Gedurende deze tocht slaap je in een klein tentje of in een nomadentent. De bagage wordt vervoerd door kamelen. Een prachtig gezicht om deze lastdieren aan het werk te zien.

 

De beste tijd om naar de Sahara te gaan is november tot eind maart. De nachten kunnen wel heel koud zijn (net onder vriespunt vlak voordat je opstaat). Overdag is het in december zo'n  20˚ C, de maanden daarna loopt de temperatuur al snel op. Een bui behoort ook tot de mogelijkheden. En ja, een zandstorm ook.  

Hieronder is een korte tocht beschreven. Een tocht van 10 dagen is natuurlijk ook mogelijk.

 

Dag 1:
Transfer van vliegveld naar Riad in Marrakech.
Dag 2:
Vandaag reis je in ongeveer 6 uur naar Zagora, een woestijnstadje en eigenlijk niet meer dan een lange straat. Je slaapt op een camping in een nomadentent. Hier moet je drinkwater inslaan voor komende tocht.
Dag 3:
De eerste wandeldag van ongeveer 5 uur, richting de Jebel Beni, een bergrug met toppen van ongeveer 1800 m. Hierachter begint de Sahara.
Dag 4:
Een korte klim over de Jebel Beni en afdalen via Moulili, waar een lekkere lunch wordt klaargemaakt. Ongeveer 6 uur lopen.
Dag 5:
Een dag door de zandduinen die afgewisseld worden met stukjes hard zand. Een dag van ongeveer 5 uur lopen. ’s Avonds genieten van een zonsondergang al zittend op een duin met je glaasje water of thee.
Dag 6:
Vandaag ongeveer 4 uur lopen naar Wale Driss waar een camping is met warme douches. Je slaapt in een nomadentent. Ongeveer 4 uur lopen.
Dag 7:
Terug naar de Riad in Marrakech via Aït Benhaddoe. De oude stad bestaat uit vele kasbahs: van leem en keien gebouwde woningen en omringd met een muur met zeer oude poorten. Aït Benhaddoe staat op de Werelderfgoedlijst.
Dag 8:
Transfer naar het vliegveld in Marrakech.


Indicatie van de kosten

Bij 2 personen: 810,-- p.p.

Bij 4 personen: 580,-- p.p.

Bij 6 personen: 505,-- p.p.

 

Hierbij zijn inbegrepen:

Alle tranfers. Alle overnachtingen (waarvan 2 overnachtingen in eenvoudig schoon Riad met zwembad). Alle maaltijden. Begeleiding van de gids en kok en muletier voor bagagevervoer.

Niet inbegrepen:

Vliegticket (zelf regelen), verzekeringen en kosten voor flessen water en eigen uitgaven, fooi voor gids, kok en muletiers.
 


 

 

Stichting Wandelen Marokko | tel.: 06 59248792 | info@wandelenmarokko.nl | KvK-nummer: 52094065