Wandelen Marokko

Even voorstellen


Mohamed Ait Lmouden en Judith Ottenhoff hebben elkaar een aantal jaren geleden leren kennen op een wandelreis in de Sahara. Hieruit is een bijzondere samenwerking voortgekomen, gebaseerd op een grote liefde voor het land Marokko met zijn overweldigende natuur en hartelijkheid en gastvrijheid van de bewoners. Maar het leven in Marokko is hard voor veel van de inwoners. Er heerst grote werkeloosheid, met name in de afgelegen Berberdorpen in de Hoge Atlas en Jebel Sarhro. Judith heeft de Stichting Wandelen Marokko opgericht om juist de lokale bevolking te laten profiteren van het toerisme in deze regio.

 

Via de Stichting Wandelen Marokko zijn reizen op maat te boeken die door Mohamed Ait Lmouden georganiseerd en uitgevoerd worden. De stichting heeft geen winstoogmerk en bemiddelt tussen jou en Mohamed Ait Lmouden. De verdiensten komen direct terecht bij de lokale bevolking: de gids, de kok, de muletiers en de accomodaties waar je verblijft. Als wandelaar maak je kennis met het authentieke Marokko, de Berbercultuur en het zeer afwisselende landschap. 
 

Mohamed is een gediplomeerde en zeer ervaren gids. Hij heeft examen gedaan bij Fédération Royale Marocaine de Ski et Montagne. Hij heeft alle wandelgebieden op zijn duimpje leren kennen. Hij begon als muletier, later kok en nog later werd hij gids. Tijdens een zandstorm in de Sahara hoef je echt niet bang te zijn dat hij de weg kwijt raakt. Bovendien staat veiligheid bij hem voorop. Mohamed wordt regelmatig ingehuurd om voor grote reisorganisaties uit Frankrijk, Spanje en Nederland wandelreizen te begeleiden. Hij spreekt Frans, Engels en Spaans en inmiddels een klein beetje Nederlands. 

 

Judith neemt het administratieve deel en de eerste contacten voor haar rekening. Zij doet dit als vrijwilliger en met veel plezier. Ze loopt zelf niet mee, maar gaat wel regelmatig naar Marokko. De Stichting Wandelen Marokko is slechts bemiddelaar en dient als vraagbaak en schakel voorafgaand aan de reis. De uitvoering van de geheel verzorgde reizen ligt in goede en vertrouwde handen van Mohamed. 

Ongeveer 4x per jaar komt er een nieuwsbrief van Stichting Wandelen Marokko en Maison Zitoun: wil je deze ontvangen klik dan hier.


 

 

Stichting Wandelen Marokko | tel.: 06 59248792 | info@wandelenmarokko.nl | KvK-nummer: 52094065