Wandelen Marokko

Ighil M’Goun

 

Ongeveer 5-6 uur rijden vanaf Marrakech ligt op de lange bergkam Irhil M’Goun de tweede hoge top van Marokko en dat is Ighil-n-Oumsoud van 4068 m. De beklimming is pittig zeker als het hard waait. De naam Oumsoud zegt dit al ‘plaats waar het veel waait’.

 

Dit is een reis waarbij op een dag hoogteverschillen van meer dan 1000 m overbrugd worden. Een reis voor de ervaren bergwandelaar derhalve. Ook de omstandigheden (wind, regen en mogelijk sneeuw) kunnen de reis soms extra zwaar maken.

 

De beste tijd om deze route te lopen is van april t/m mei en september t/m oktober. Je loopt hoog in de bergen dus alle weertypen zijn mogelijk maar overdag is het een prima temperatuur. Op grote hoogte kan het ‘s nachts soms vriezen. Als je aan het eind in Vallée Heureuse (de gelukkige vallei) komt dan heb je heerlijk zonnig weer en zo’n 20/25˚ C.

 

Dag 1:
Transfer van vliegveld naar Riad in Marrakech.
Dag 2:
Transfer naar Arous in de vallei Aït Bougmez op ongeveer 2000 m. De kennismaking met de muildieren en hun begeleiders, waaronder ook de kok. Je loopt licht stijgend naar de eerste overnachtingsplek, Ikkis n’Arous waar je slaapt in de tent. Hoogte ongeveer 2300 m. Looptijd ongeveer 3 uur.

Dag 3:
NaarTarkeddit Plateau op 2930 m via de Tizi n’Oughri (3450 m). Ongeveer 5 uur lopen. Slapen in de tent.

Dag 4:                           

Tarkeddid Plateau naar Irhil-n-Oumsoud (4068 m) en daarna afdalen naar Assif N’Oulilimt (2500 m) waar je je tent kunt opzetten. Een lange dag vandaag van ongeveer 9 uur.
Dag 5:

Vandaag naar Tizi-n-Ait-Imi op 2900 m. Het is ongeveer 7 uur lopen en slapen in de tent.

Dag 6:

Je komt weer in de bewoonde wereld en loopt naar Ikhf-n-Ighir waar je heerlijk met warm water kunt douchen. Je slaapt in een gîte en de eigenaar en zijn dochters zorgen voor een heerlijke maaltijd. Je loopt vandaag ongeveer 5 uur lopen.

Dag 7:                  

Via de Cascades D’Ouzoud terug naar Marrakech.

Dag 8:
Een dag om op eigen gelegenheid Marrakech te verkennen.
Dag 9:
Transfer naar vliegveld in Marrakech.

 

Indicatie van de kosten

Bij 2 personen: 775,-- p.p.

Bij 4 personen: 585,-- p.p.

Bij 6 personen: 525,-- p.p.

 

Hierbij zijn inbegrepen:

Alle tranfers. Alle overnachtingen (waarvan 3 overnachtingen in eenvoudig maar schoon Riad met zwembad). Alle maaltijden (m.u.v. lunch op dag 8). Begeleiding van de gids en kok en muletier voor bagagevervoer.

Niet inbegrepen:

Vliegticket (zelf regelen), verzekeringen en kosten voor flessen water en eigen uitgaven, fooi voor gids, kok en muletiers.

 


 

 

Stichting Wandelen Marokko | tel.: 06 59248792 | info@wandelenmarokko.nl | KvK-nummer: 52094065