Wandelen Marokko

Dagtochten

Imlil
Rond 9 uur wordt je opgehaald om naar Imlil te gaan. Imlil is het startpunt voor vele wandeltochten in de Hoge Atlas. Je krijgt – natuurlijk weersafhankelijk – een mooi uitzicht op de Toubkal, de hoogste berg van Noord Afrika met zijn 4169 meter. Het is ongeveer 1,5 uur rijden naar Imlil. Met Mohamed maak je een wandeling langs de Berberdorpjes. Er gaat een muildier en kok mee: zij zorgen voor de lunch. En als je wilt kan er een extra muildier mee voor degene die onderweg even wil uitrusten op de rug van deze prachtige lastdieren. De kosten daarvan zijn 150 dirham. Zorg voor goede schoenen met grip en dan is het goed te lopen. Je hoeft geen ervaren bergwandelaar te zijn. Wandeling duurt met lunch ongeveer 5 uur.

2 personen: 120 euro
4 personen: 160 euro
Transport, gids en lunch inclusief

Amizmis Vallée and Plateau Kik
In het voorjaar staat Plateau Kik vol met bloemen en je hebt een prachtig uitzicht op de Hoge Atlas. Het is ongeveer 1,5 uur rijden naar Plateau Kik. Je wandelt daar ongeveer 3 uur. Via Barrage de Lalla – Takerkoust rij je terug. Afhankelijk van het weer zie je de parapenters de berg afrennen en vervolgens vliegen.

2 personen: 120 euro
4 personen: 160 euro
Transport, gids en lunch inclusief

Kasbah Ait Benhaddoe
Wil je echt een lange dagtocht weg en de Hoge Atlas oversteken richting de Sahara dan is deze tocht naar Ait Benhaddoe zeker de moeite waard. Deze kasbah (een lemenburcht) staat op de Werelderfgoedlijst.
Je wordt opgehaald om 7 uur met een 4x4 en je rijdt in ongeveer 3,5 uur naar Ait Benhaddoe. Onderweg wordt regelmatig uitgestapt zodat je van de omgeving kan genieten en foto’s kan maken. Rond 18.00 uur ben je weer terug.

2 personen: 150 euro
4 personen: 200 euro
Transport, gids en lunch inclusief

Setti Fatma
Aan het eind van de mooie groene Ourika Vallei, vind je Setti Fatma. Een lintdorp voornamelijk bestaand uit restaurantjes, waarvan er velen de tafels in de rivier hebben staan. Een kleine klim naar de waterval is de moeite waard.

Naar Setti Fatma met taxi:
2 personen: 85 euro
4 personen: 105 euro
Transport, gids en lunch inclusief

Essaouira
Een prachtig havenstadje en bekend om zijn vele artistieke winkeltjes en muziek. De medina is een verademing na het hectische Marrakech. Je kan hier op je gemak winkelen. Mohamed neemt je mee naar een van de vele heerlijke visrestaurantjes. Je vertrekt rond 8 uur en je bent rond 11 uur in Essaouira. In overleg bepaal je wanneer je terug wilt rijden.

2 personen: 130 euro
4 personen: 170 euro
Transport, gids en lunch inclusief

Cascades d’Ouzoud and Imi-n-Ifri
Zo’n 3 uur rijden van Marrakech liggen de hoogste watervallen van Marokko: Cascades d’Ouzoud. Ook de natuurlijke brug bij Imi-n-Ifri staat op het programma.

2 personen: 130 euro
4 personen: 170 euro
Transport, gids en lunch inclusief

Stichting Wandelen Marokko | tel.: 06 59248792 | info@wandelenmarokko.nl | KvK-nummer: 52094065