Wandelen Marokko

Algemene Voorwaarden

Reis- en betalingsvoorwaarden

 

Boeking en betaling

Een boeking kan worden gedaan voor een individuele reis voor een (1) persoon of voor een groep
(2 of meer personen). Indien een groep wil boeken dan is de boeking voor de gehele groep tegelijk. Eén van de reizigers zal optreden als vertegenwoordiger van en contactpersoon namens de groep en is bevoegd namens de groep wijzigingen door te geven. Hieronder wordt deze persoon aangeduid als “de reiziger”. Wijzigingen in de samenstelling van de groep kunnen leiden tot verandering van prijzen en dienen uiterlijk zes weken voor de vertrekdatum te worden doorgegeven.

 

Nadat over de reis tussen u en de stichting overeenstemming is bereikt, ontvangt u per email een scan van het boekingsformulier met de beschrijving van de reis alsmede de nota en boekt u de reis definitief door middel van het retour zenden van het volledig ingevulde en getekende boekingsformulier aan Stichting Wandelen Marokko, Remus 17, 3962 KT Wijk bij Duurstede. U kunt ook het getekende boekingsformulier gescand per email toezenden. Dit is de boekingsbevestiging.

U betaalt 25% van het notabedrag als aanbetaling direct bij verzending van de boekingsbevestiging. Het resterende bedrag betaalt u uiterlijk zes weken voor de vertrekdatum. Bij boeking minder dan zes weken voor vertrek betaalt u het volledige notabedrag direct. 
Heeft de stichting deze betalingen niet binnen de gestelde termijnen ontvangen dan hoeft zij zich niet gebonden te houden aan de overeenkomst.


De nota/reissom

De nota/reissom wordt gebaseerd op prijzen, geldkoersen, heffingen en belastingen zoals deze bekend waren ten tijde van het boeken van de reis. Wanneer zich hierin na het verzenden van de nota wijzigingen voordoen kan dat aanleiding zijn om de nota aan te passen. U wordt hiervan direct op de hoogte gesteld. Bedraagt de prijsverhoging meer dan 10% van het totale notabedrag, dan kan de reis, binnen vijf dagen, kosteloos worden geannuleerd.

Bijdrage Garantiefonds GGTO
Voor elke boeking wordt de bijdrage Garantiefonds GGTO van € 15,00 in rekening gebracht. 
De Stichting Garantiefonds Gespecialiseerde Touroperators heeft als doel garantie te bieden aan reizigers die een reisovereenkomst afsluiten met één van de aangesloten touroperators. De garantie houdt in dat het reeds betaalde deel van de reissom uitgekeerd wordt indien de aangesloten touroperator in financieel onvermogen komt en niet meer in staat is de geboekte reis tot uitvoering te brengen. Zie voor meer informatie: 

 


Aansprakelijkheid

De Stichting Wandelen Marokko is niet aansprakelijk voor: 

 • schade als gevolg van een eventuele vertraging van de vlucht of ander vervoer die de reiziger zelf heeft geboekt;
 • schade die terug te voeren is op de gezondheid/conditie van de reiziger;
 • schade die het gevolg is van aanhouding door politie, douane of andere autoriteiten als gevolg van handelingen door de reiziger;
 • schade als gevolg van omstandigheden die niet te wijten zijn aan de schuld van de Stichting Wandelen Marokko, of die krachtens de wet of de in het maatschappelijke verkeer geldende normen, niet in redelijkheid aan de stichting kunnen worden toegerekend;
 • vertragingen en/of schade geleden door veranderde vertrektijden, stakingen, oorlogshandelingen, politieke omstandigheden, mechanische pech, natuurrampen of andere oorzaken waarbij sprake is van overmacht en waarvan de gevolgen redelijkerwijs niet konden worden vermeden;
 • diefstal, verlies of beschadiging van eigendommen;
 • de reiziger dient zich bewust te zijn van sommige risico's en/of gebrekkige of bijna niet aanwezige medische hulpverlening, infrastructuur en communicatiemiddelen. De reiziger kan hiervoor de stichting of de gids niet aansprakelijk stellen;
 • kennelijke fouten in de overeengekomen reis;
 • schade waarvoor reis- en/of annuleringsverzekering dekking geven.

 Iedere aansprakelijkheid uit welken hoofde dan ook is beperkt tot het bedrag van de nota.

 

Annulering

Annuleren kan uitsluitend schriftelijk. De datum van het poststempel geldt als annuleringsdatum. Bij annulering zijn de volgende bedragen verschuldigd: 

 • bij meer dan zes weken voor vertrek: 25% van de nota
 • tussen zes en vier weken voor vertrek: 50% van de nota
 • tussen vier en twee weken voor vertrek: 75% van de nota
 • bij minder dan twee weken voor vertrek: de gehele nota.

Aard van de reis

De reiziger bevestigt door ondertekening van het boekingsformulier zich bewust te zijn van het avontuurlijke karakter de reis, met de daarbij behorende risico's, een mogelijk gebrek aan comfort, eventuele programmawijzigingen ten gevolge van plaatselijke omstandigheden, soms gebrekkige of bijna niet aanwezige medische hulpverlening, infrastructuur en communicatiemiddelen.

 

Praktische informatie

Verzekeringen 

Je wordt aangeraden een goede reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten, die de schade dekt als onverhoopt iets fout gaat.

 

Inentingen
Het is verstandig om ruim 4 weken voor vertrek bij de GGD na te gaan welke inentingen noodzakelijk of aan te raden zijn. 

Visum en paspoort

Je hebt geen visum nodig voor Marokko. Je paspoort moet echter bij vertrek uit Marokko nog geldig zijn! Check zelf voor eventuele wijzigingen bij de Ambassade of Anwb.

 

Vliegreis

Je bent zelf verantwoordelijk voor het regelen van je vliegreis. Graag bij boeking vluchtnummer en tijd doorgeven. Mohamed staat dan op het vliegveld je op te wachten.
Vliegen kan goed vanaf Nederland met Transavia of goedkoper met Ryan Air vanaf Weeze of Eindhoven. Aan te raden is een directe vlucht op Marrakech te boeken. De ervaring leert jammer genoeg dat een overstap in Casablanca op de heenweg vaak problemen geeft (vertraging of bagage blijft achter). Dat zou jammer zijn van de start van de vakantie. Mocht dit onverhoopt toch gebeuren dan wordt uiteraard in onderling overleg het programma iets aangepast.

 

Geld pinnen

Je krijgt op dit moment voor 1 euro ≈ 10 of 11 Marokkaanse Dirham

Bij aankomst op het vliegveld kan je geld wisselen, maar ook in Marrakech en Ourika zijn er genoeg pinautomaten. In Imlil kan niet gepind worden. Let op: zet je bankpas vooraf thuis op 'wereld pinnen'!

Houd rekening met het geven van een fooi. Dat is een vaste gewoonte in Marokko. Een beetje klein geld op zak is altijd handig. Ook bij het afscheid nemen aan het einde van de reis is het gebruikelijk dat je een fooi geeft aan de muletiers/kamelendrijver, kok en gids.

 

Tijdsverschil
Het normale tijdverschil tussen Nederland en Marokko is 1 uur. Marokko is permanent overgestapt naar de zomertijd. Dat betekent dat in de Nederlandse wintertijd de tijd in Marokko en Nederland gelijk is. Gaan wij over naar de zomertijd dan is er een uur tijdsverschil.   

Elektriciteit en mobiele telefoon
Over het algemeen is er 220 Volt maar op het platteland kan het wisselen tussen de 110 en 220 Volt. Het mobiele netwerk in Marokko breidt zich steeds verder uit.

 

Bagage

Bij trektochten graag je bagage (max. 15 kg.) in een handzame reistas. Tijdens de tocht draag je zelf een goede rugzak met voldoende ruimte voor water, extra kleren, zonnebrand en je fototoestel e.a. 

Water

Overal is mineraalwater te koop en er wordt aangeraden om dit te drinken. Dit zit niet in de prijs inbegrepen. Achtergrond hiervan is dat ieder zo zijn eigen ‘drinkgedrag’ heeft. Zorg dat je genoeg stevige waterflessen bij je hebt.

 

Kleding

In Marrakech zie je alle denkbare kledingstijlen. Vrouwen geheel bedekt voor op de brommer met man achterop. Mannen in mooie lange djellaba met als het koud is in de ochtend de puntmuts op. Maar ook vrouwen in strakke spijkerbroek of korte rok.

Bij het wandelen in de bergen en in de dorpjes is het verstandig om je kleding aan te passen aan de cultuur van het land en niet in korte broek met hemdje te lopen.

Avontuurlijke reis
Weersomstandigheden maar ook andere factoren – Marokko is anders georganiseerd dan Nederland – kunnen soms aanleiding zijn om de reis enigszins aan te passen. Dit wordt in goed onderling overleg gedaan, waarbij de veiligheid van een ieder voorop staat.

 

Paklijst
Tips voor je paklijst krijg je op verzoek toegestuurd.

 

 

Stichting Wandelen Marokko | tel.: 06 59248792 | info@wandelenmarokko.nl | KvK-nummer: 52094065