Wandelen Marokko

Marrakech en de rurale Berber omgeving verkennen vanuit Maison Zitoun in Vallée d'Ourika

 

Maison Zitoun, “het huis van de olijven”

Comfortabel Berberhuis in de prachtige Vallée d’Ourika.
 
Op een kleine 30 km van Marrakech, aan de rand van het dorp Ghmate (spreek je uit als Rhemat), ligt het nieuwe Maison Zitoun.
 
Het huis biedt een rustige en mooie uitvalsbasis om zowel Marrakech als de omgeving te verkennen en het lokale Berberleven van dichtbij te ervaren.
Vallée d’Ourika is vernoemd naar de gelijknamige rivier, die zowel boven- als ondergronds de levensader is voor de vele kwekerijen,
die je in deze vallei tegenkomt.
 
Dit huis is de perfecte uitvalbasis om Marokko te beleven! 
Zie voor meer informatie www.maisonzitoun.com.


Verblijf in Imlil of in Aremd

Imlil en Aremd liggen ten zuiden van Marrakech en dit is het centrum van Parc National Toubkal. Met de auto ben je er in een kleine 1,5 uur. Imlil ligt op 1740 m hoogte en Aremd op ongeveer 1900 m. Je kunt mooie op maat gemaakte wandelingen maken, van licht tot zwaar. De verschillende kleuren van de bergen, grijsgroen, geel, oranje en dieprood maken het lopen in deze omgeving een mooie ervaring.

 

De streek rond Imlil heeft in elk seizoen zijn eigen charme. Eind maart, begin april staan de appel-, kersen- en walnootbomen in bloei. De kersen worden in mei geplukt en als je langs loopt krijg je zo een handje aangeboden. De walnoten worden ongeveer eind september geoogst en de appels in oktober. Je ziet ook menig Berbergezin op de akkers werken.

 

Het is ook mogelijk beiden ( Ourika en Imlil/Aremd) te combineren. Zie 

https://www.maisonzitoun.com/tarieven/.

 

 

 

 

 

Stichting Wandelen Marokko | tel.: 06 59248792 | info@wandelenmarokko.nl | KvK-nummer: 52094065